Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio
Onze Openingstijden

Voorbereiding en nazorg voor een operatie van uw huisdier

Voorbereiding

Wanneer uw hond of kat geopereerd moet worden moet deze op de dag van de operatie nuchter gebracht worden. Dit houdt in dat uw hond of kat de dag voor de operatie vanaf 18.00 niet meer mag eten. Drinken mag wel. Verder moet u uw hond s'ochtends nog even goed uitlaten voor deze gebracht wordt.

Konijnen en knaagdieren mogen wel gewoon eten. Deze mogen niet nuchter gehouden worden.

Operatiedag

Hond:
Voor u uw hond naar de praktijk brengt moet u deze nog even goed uitlaten. Dan wordt de hond met u erbij onderzocht en afhankelijk van het operatieprogramma van die dag wordt de hond opgenomen of meteen onder narcose gebracht. Uw hond wordt indien mogelijk onder narcose gebracht via een injectie in een bloedvat. De hond gaat hier dan vrijwel meteen van slapen en heeft zo minder last van de bijwerkingen.

Kat:
Uw kat brengt u op de dag van de operatie naar de praktijk en deze wordt dan opgenomen. Voor de kat onder narcose gaat wordt deze onderzocht.

Konijn:
Uw konijn brengt u op de dag van de operatie naar de praktijk en deze wordt dan opgenomen. Voor uw konijn onder narcose gaat wordt deze eerst onderzocht.

Nazorg

Honden en katten:
Laat uw dier rustig uitslapen op een vertrouwde plek in huis. Geef een klein beetje water als het dier goed wakker is; niet te veel en niet te koud. Op de dag van de operatie mag u uw hond of kat nog geen eten geven. Door de narcose die uw dier gehad heeft kan het sneller misselijk worden en gaan braken.

Als u medicijnen mee heeft gekregen moet u deze volgens voorschrift gebruiken.
Verder moet u in de gaten houden dat uw dier niet teveel aan de operatiewond gaat zitten likken. Hierdoor kan deze de operatiewond zelf infecteren. Wanneer uw dier constant gaat zitten likken aan de operatiewond kunt u eventueel een kap komen halen.

U kunt op elk moment (ook 's avonds en in het weekend) contact met ons opnemen wanneer u twijfelt aan uw operatiepatiënt. Ons telefoonnummer is 0413-342423.

Konijnen:
Konijnen mogen op de dag dat ze geopereerd zijn wel gewoon weer eten. Verder raden we aan om konijnen die normaal buiten zitten een dag binnen te houden na de operatie.

Venster sluiten
Vragen?
Bel ons op 0413342423 of mail naar dap@dapvorstenbosch.nl