Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio
Onze Openingstijden

Vakantie

Vakantie

Pension:
Als uw huisdier thuisblijft en het gaat in een pension, moet u voor honden, naast de gewone entingen, ook een kennelhoest enting laten toedienen.
Voor katten is de gewone enting meestal voldoende. Sommige pensions willen echter ook dat de katten een neusenting krijgen. Informeer hier tijdig naar bij het pension.
De kennelhoest enting van de hond wordt door middel van een neusenting gegeven: het vaccin wordt in één van beide neusgaten gedruppeld. De hond moet deze enting minstens 3 weken voordat de hij naar het pension gaat krijgen en de enting is een jaar geldig.


Buitenland:
Als u uw huisdier meeneemt naar het buitenland, moet u uw dier laten inenten tegen hondsdolheid (rabies). Dit moet minimaal 21 dagen voor vertrek gebeuren. Daarnaast moet uw dier gechipt zijn en een Europees dierenpaspoort hebben. Voor sommige landen is daarnaast een gezondheidsverklaring vereist. Controleer altijd ruim van te voren wat de invoereisen zijn van het desbetreffende land. Sommige landen verplichten een bloedtest enkele maanden na de rabies enting. U moet dan dus op tijd beginnen, minimaal een half jaar voor de vakantie.

Daarnaast is het nodig, vooral als u naar landen rond de middelandse zee gaat, om voor een goed teken- en zandvliegenpreventie te zorgen. Er komen hier namelijk enkele aandoeningen voor die door teken (babesia en ziekte van lyme) en zandvliegjes (leishmania) overgebracht worden en die wij in ons land niet kennen. Een redelijk goede preventie geven tekenbanden en advantix druppels. Toch blijft het belangrijk dat u de hond regelmatig controleert op teken en deze met een tekentang verwijdert.
Ook moet de hond als deze meegaat naar dit gebied behandeld worden tegen hartworm. De behandeling is afhankelijk van de duur van het verblijf.

Voor meer informatie en de invoereisen zie: www.licg.nl

Venster sluiten
Vragen?
Bel ons op 0413342423 of mail naar dap@dapvorstenbosch.nl