Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio
Onze Openingstijden

Februari: maand van het gebit

Ook dit jaar werd in februari weer de maand van het gebit georganiseerd. Wij deden hier als praktijk ook aan mee. We hebben deze maand veel honden en katten langs zien komen voor een gebitscontrole of een gebitsbehandeling. Bij twee van deze patiënten kwamen we wel iets heel aparts tegen.

Zo hadden we Shido, een kruising mechelse herder van bijna 2 jaar. Shido had een heel mooi gebit op één kies na. Deze kies konden ze met poetsen niet schoon houden en er kwam telkens tandsteen op deze kies. Na schoonmaken bleek de kies helemaal blauw verkleurd te zijn. Deze kies hebben we verwijderd en hij bleek inderdaad niet goed aangelegd te zijn. Shido had een holle kies.

Verder hadden we Nonjah. Nonjah is een gecastreerde kater van het asiel. Ook Nonjah had iets wat we nog niet eerder gezien hebben, namelijk twee volwassen bovenhoektanden aan één kant. We zien wel vaker dat er soms een melkhoektand blijft zitten tijdens het wisselen, maar hebben nog niet eerder gezien dat er twee volwassen hoektanden aan een kant komen. Nadat we een röntgenfoto hadden gemaakt hebben we besloten welke van de twee hoektanden getrokken moest worden. De reden dat er een getrokken moest worden is omdat ze zo dicht bij elkaar zaten dat er makkelijk vuil tussen kon gaan zitten. Daarnaast had Nonjah aan de andere kant een hoektand die gespleten was en die dus ook getrokken moest worden.

Venster sluiten
Vragen?
Bel ons op 0413342423 of mail naar dap@dapvorstenbosch.nl