Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio
Onze Openingstijden

Miep en haar auto avontuur

Op twee januari werd Miepje, een Europese korthaar van ongeveer 1 jaar oud, bij ons binnengebracht. De 'eigenaar' die haar binnen bracht, was een werknemer van het bedrijf waar Miepje als zwerfkat rondliep. Toen ze nog een kitten was, was hij ook degene die haar met de fles heeft grootgebracht. Die ochtend was hij enorm geschrokken toen hij haar zag: haar staart was er af, haar achterpoot was gebroken en ze had een enorme wond op haar rug. Of ze nog kon herstellen was enorm onzeker en we overwogen sterk om haar in te laten slapen. Maar wat was ze, ondanks alle pijn, nog levendig en vrolijk! We besloten haar toch een kans te geven en te opereren. Dit betekende echter wel, dat Miep intensieve verzorging nodig had en dat ze niet meer terug zou kunnen naar haar leven als zwerfkat. Gelukkig gaf de 'eigenaar' direct aan dat hij het helemaal geen probleem vond om Miepje na haar herstel in huis op te nemen.

Voordat het zover was, had Miepje nog een lange weg te gaan. Ze werd geopereerd, waarbij haar resterende stukje staart en haar gebroken poot werden geamputeerd. Haar wonden werden opgefrist, om de kans op genezing te vergroten. Daarna ging ze met onze assistente Femke mee naar huis. Daar kreeg ze dagelijks haar medicijnen, werd ze gedwangvoerd (totdat ze na 2 dagen zelf ging eten) en werden haar wonden twee keer per dag verzorgd. Langzaam knapte ze steeds verder op en ontpopte zich tot een enorm vrolijk en aanhankelijke poes. Zienderogen werden haar wonden kleiner en kleiner. Nadat Femke zich zes weken over Miepje had ontfermd, kon ze eindelijk naar haar nieuwe (en eerste) baasjes toe.

Op dit moment doet ze het super. Ze heeft twee nieuwe kattenvrienden gemaakt, en het enige overblijfsel van de wonden is een heel klein litteken. Op haar 3 poten en zonder staart is ze supersnel en ze is gek op alle aandacht die ze nu krijgt. Later kwamen we er pas achter wat de wonden van Miepje had veroorzaakt: bij een garagebezoek werd haar staart namelijk onder de motorkap van een auto teruggevonden.

Venster sluiten
Vragen?
Bel ons op 0413342423 of mail naar dap@dapvorstenbosch.nl