Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio
Onze Openingstijden

Skipper is niet buiten schot gebleven

Op vrijdag 4 april kwam Skipper, een kater van vier jaar oud, in de ochtend thuis met zijn neus vol bloed. De eigenaresse maakte zich hier zorgen over en kwam met hem langs. We voerden een lichamelijk onderzoek uit, op zoek naar verwondingen op en bij de kop. Bij het openen van de bek viel een zwart puntje tegen het gehemelte op. Toen we deze met een pincet probeerden weg te pakken, bleek het vast in het gehemelte te zitten. Skipper werkte ontzettend goed mee, maar het voorwerp zat zo vast, dat we deze niet konden verwijderen. We besloten de kat onder narcose te brengen en het dan nogmaals te proberen.

Toen Skipper onder narcose was gebracht, lukte het gelukkig met een tangetje toch om het voorwerp te verwijderen. Toen zichtbaar werd, wat er vast had gezeten in het gehemelte van Skipper schrokken we enorm. Het bleek een bukskogeltje te zijn! Bij verdere inspectie van de kop, bleek er een wondje bovenop de neus te zitten. Skipper was dus in zijn neus geraakt en het kogeltje was, dwars door de neus heen, in het gehemelte komen te zitten.

Skipper kwam weer bij uit de narcose en hij kreeg antibiotica en pijnstilling mee naar huis. Helaas is dit niet de eerste keer dat we (soms bij toeval) een bukskogel in het lichaam van een kat tegenkomen. Met Skipper is het gelukkig allemaal goed gekomen, maar wij kunnen maar niet begrijpen waarom er mensen zijn die met een buks op een kat willen schieten.

Venster sluiten
Vragen?
Bel ons op 0413342423 of mail naar dap@dapvorstenbosch.nl