Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio
Onze Openingstijden

Angie en haar mini-olifantjes

Op maandag 26 augustus werd Loes in de avond gebeld door het baasje van Angie, een vijf jaar oude Duitse Herder. Angie was al vanaf de middag aan het bevallen, maar het wilde niet vlotten en de eerste pup was nog niet geboren. Het vorige nest van Angie was via een keizersnede ter wereld gekomen en de eigenaren waren bang dat het daar deze keer weer op uit zou draaien.

Bij het lichamelijk onderzoek werd de oorzaak voor de bevallingsproblemen al snel gevonden. Omdat Angie een vrij nauwe bekkendoorgang heeft en de eerste pup aan de grote kant was, paste deze simpelweg niet door het geboortekanaal. De enige optie was opnieuw een keizersnede te doen. Shirley kwam snel naar de praktijk om te helpen en de operatie kon beginnen. Al snel bleek dat ook de andere pups nooit via de normale weg geboren hadden kunnen worden. Een paar bleken er namelijk zo groot te zijn, dat ze al snel mini-olifantjes werden genoemd. De zwaarste van het stel woog bijna 700 gram, wat echt ontzettend veel is voor een pup. De operatie was hierdoor wat zwaarder dan normaal gesproken, maar Angie doorstond alles prima. We brachten de 7 pups, inclusief degene die nog vastzat in het geboortekanaal, ter wereld en lieten Angie weer wakker worden uit haar narcose. Ze werd snel, samen met haar kersverse nest, weer mee naar huis genomen.

Helaas hoorden we twee dagen later dat de pup die vastgezeten had het toch niet had gered. De hele bevalling was te zwaar voor hem geweest. Moeder en de rest van de pups maken het gelukkig helemaal goed.

Venster sluiten
Vragen?
Bel ons op 0413342423 of mail naar dap@dapvorstenbosch.nl