Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio
Onze Openingstijden

Voetbal ingeslikt?

Op een zaterdag belt de eigenaar van Perro, een Duitse herder van 6, dat ze niet fit is, een harde buik heeft en veel drinkt. Bij een niet-gesteriliseerd teefje dat al wat ouder is, denken we meestal als eerste aan een baarmoerderontsteking. Bij de echo bleek echter dat er een tumor in de buik zat van een cm of 8 groot. Daaromheen zat enorm veel vrij vocht, dat bij punctie bleek te bestaan uit donker bloed. Al met al een vrij slechte prognose.

Omdat de eigenaar al het mogelijke gedaan wilde hebben, hebben we Perro meteen geopereerd. Toen we de buik openmaakten, verwachtten we een enorme golf bloed uit de buik, maar tot onze verbazing kwam er niets uit toen we er een klein sneetje in hadden gemaakt. Toen we de buik verder openmaakten, bleek er een tumor in de buik te zitten ter grootte van een voetbal, die bestond uit baarmoeder. De tumor en al het vocht bevonden zich dus niet in de buik, maar in de baarmoeder.

Nadat we de snede aanzienlijk hadden vergroot konden we de baarmoeder eruit halen, een totaal gewicht van 5,5 kg! Voor de operatie woog ze 34,5 kg en erna 29kg.

Inmiddels is ze weer flink aangekomen en volgens de eigenaar "zo gek als een deur".

Venster sluiten
Vragen?
Bel ons op 0413342423 of mail naar dap@dapvorstenbosch.nl