Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio
Onze Openingstijden

Toshi en haar pijnlijke poot

Toshi is een Schipperke van 15 jaar en 2 maanden. Een tijdje geleden begon ze kreupel te lopen. Pijnstilling hielp niet veel en toen we een röntgenfoto maakten zagen we een bottumor aan de bovenarm van de rechter voorpoot.

De prognose bij zo'n oude hond is meestal niet gunstig, maar omdat Toshi nog flink levendig was en ook erg veel pijn had, hebben we in overleg met de eigenaren besloten om de poot te amputeren.

Op de controlefoto van de longen waren geen uitzaaiingen zichtbaar, zodat er op dat moment geen verdere belemmeringen waren. Niks doen was voor Toshi geen optie omdat ze veel pijn aan de poot had.

Bij deze ingreep halen we de hele poot weg, inclusief het schouderblad. Omdat een hond geen sleutelbeen heeft hoef je nergens door gewrichten of botten te snijden.

De operatie is voor Toshi een flinke ingreep geweest en ze heeft het de eerste dagen ook best moeilijk gehad.

Daarna is het snel beter gegaan en nu rent ze weer mee met de andere honden. Voor de operatie gebruikte ze haar rechter voorpoot ook al niet meer, dus nu is ze de extra ballast kwijt en ook de pijn van een bottumor.

We weten dat in veel gevallen er toch al ergens tumorcellen in het lichaam zitten en dat het dus best ooit terug kan komen, maar Toshi maakt zich daar niet druk over en leeft er weer prima op los.

De tijd die ze nog heeft is ze op dit moment goed aan het benutten.

Venster sluiten
Vragen?
Bel ons op 0413342423 of mail naar dap@dapvorstenbosch.nl