Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio
Onze Openingstijden

Verplichte identificatie en registratie van pups per 1 april 2013

Vanaf 1 april 2013 is het verplicht om pups die geboren zijn na 1 april binnen 7 weken na de geboorte te laten chippen en voor de leeftijd van 8 weken te laten registreren bij een databank door de fokker. Honden die uit het buitenland komen moeten binnen 2 weken worden geregistreerd ongeacht de leeftijd van de hond. Op deze manier wil de overheid de malafide en illegale hondenhandel aanpakken.

Wat houdt dit in voor fokkers en eigenaren:

Fokker:
De fokker moet de pup binnen 7 weken na de geboorte laten chippen en binnen 8 weken na de geboorte laten registreren bij een databank. Na verkoop van de pup moet de pup binnen 2 weken afgemeld worden bij de databank. De fokker is verplicht om zelf de eerste registratie te doen en de pup op zijn eigen naam te zetten. Dit moet ook als de pup bijvoorbeeld op papier al verkocht is. De fokker moet bij verkoop van de pup een bewijs van chippen en registreren aan de nieuwe eigenaar kunnen laten zien. Wanneer de fokker dit niet kan is deze in overtreding.

Eigenaren:
Als u een pup koopt die na 1 april geboren is moet u controleren of deze pup gechipt is én geregistreerd. De fokker moet u een bewijs van chippen en registreren kunnen overhandigen. U moet de registratie binnen 2 weken na aankoop aanpassen bij de databank. Zodra de hond geregistreerd is ontvangt u schriftelijk of digitaal een registratiebewijs. Wanneer de registratie niet op tijd wordt aangepast bent u in overtreding.

Behalve dat de overheid op deze manier de malafide en illegale hondenhandel kan opsporen en aanpakken, heeft het chippen en registreren ook voor de hond en zijn baasje een belangrijk voordeel. Mocht de hond onverhoopt kwijtraken en weer gevonden worden, dan kan hij dankzij de chip en registratie veel gemakkelijker thuisgebracht worden.

Meer informatie over het verplicht chippen en registreren vind je op:
www.chipjedier.nl en www.licg.nl
TERUG
Vragen?
Bel ons op 0413342423 of mail naar dap@dapvorstenbosch.nl